Operations

Business / Functioneel analist

De essentiële schakel tussen klant en development team. Onze business / functioneel analisten zijn multifunctioneel, fungerend als brug tussen Business, IT en Marketing.

business / functioneel analist
 • User Stories
 • Acceptance Criteria
 • Modeling (UML/BPMN)
 • Databases
 • Web Analyse
 • UX/UI

Multifunctioneel

Nood aan een business / functioneel analist? Onze analisten fungeren als schakel tussen de business , de opdrachtgever en het development team. Ze identificeren, analyseren en specificeren de requirements van zowel de business, als de opdrachtgever en communiceren deze als bruikbare informatie naar het development team. In de praktijk zijn onze  analisten multifunctioneel met een brede kijk op verschillende domeinen in de Business, IT en marketing domeinen. Ook zijn ze steeds up-to-date wat betreft kennis over nieuwe technologieën, software en tools. Enkele taken:

User Stories

Aanmaken van user stories in bekende backlog management tools zoals Jira en Trello.

Acceptance Criteria

Een user story moet vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen in functie van de klant of eindgebruiker. Hierbij helpen onze analisten in het definiëren van de acceptatie criteria.

Modeling (UML)

Wij staven en verduidelijken onze meer technische functionele analyses – indien gewenst – op basis van modeling concepten zoals UML (use case en class diagrammen) en BPMN.

HTML, CSS, XML, SQL

Het lezen en begrijpen van programmeertalen binnen webdevelopment, alsook het schrijven van queries en beheren van databases.

Web Analyse

Een goede analist moet zijn beslissing ook altijd staven op basis van data. Onze analisten hebben reeds ervaring met marketing (web) analyse omdat zij vaak klanten uit de e-commerce wereld hebben.

UX/UI

Onze analisten staven elke functionele onderbouwing op basis van A/B testing of onderzoek. Rekening houden met UX/UI van jouw product is de dag van vandaag van cruciaal belang.

Kom in contact met een van onze analisten

  Hogere conversie voor Eurotuin webshop

  Smooth hielp het Eurotuin-team met een webmaster & e-commerce manager om het algemeen management van eurotuin.be over te nemen. Het doel? de webshop laten groeien!

  Lees meer
  Smooth PointCarré Magento

  Smooth leverde onmiddellijk een webmaster aan die voorzag in de content inrichting van dé multi-merkenretailer in Wallonië.

  Lees meer
  Go-Live Hopper webshop

  Smooth leverde onmiddellijk een ervaren webmaster aan die Hopper kon bijstaan bij het geven van trainingen en het aanmaken van herbruikbare HTML templates.

  Lees meer