Digitale Marketing Services

Media Buying

De sleutel tot een succesvolle marketingcampagne is meer dan alleen een pakkende slogan. Om campagnes op te zetten die marketing-ROI stimuleren, moet je een sterke, resonerende boodschap hebben die op het juiste moment en voor de juiste prijs zijn weg naar het publiek kan vinden.

michel

Smooth helpt je inkopen 

Door op de hoogte te blijven van de belangrijkste media-aankoopstrategieën en onderhandelingstactieken, kunnen we als mediateam onze uitgaven en strategie beter optimaliseren.

Onderzoeken

Onderzoek is niet alleen een onderdeel van mediaplanning. Als media-inkoper hebben we expertise in de factoren die van invloed zijn op het succes van elke campagne. We brengen o.a. je kosten in kaart,  bekijken verschillende soorten ads en analyseren de prestaties op specifieke sites.

Bestedingsbudget

We beginnen elke onderhandeling met een gedetailleerd plan voor jouw bestedingsbudget. We  geven je advies op vlak van premiumplekken en gemiddelde uitgaves. Dit op basis van resultaten uit het verleden of  specifieke doelgroepen.

Leadgeneratie

We bekijken alle filters die je op jouw leads wil hebben. Dit is een belangrijk onderdeel van Media Buying aangezien we deze na de onderhandelingen niet meer kunnen aanpassen.

Eerst Mediaplanning dan Media Buying

Hoewel adverteerders en mediaplanners zeker nauw samenwerken, zijn hun rollen heel verschillend. Kortom, mediaplanning is de eerste stap. Op basis van de conclusies en strategieën die door dit team zijn bepaald, voeren onze adverteerders het mediaplan uit en plaatsen ze de overeengekomen advertenties op de juiste kanalen.

Mediaplanning
Het proces van mediaplanning is gericht op het aantrekken van een publiek, het uitvoeren van marktonderzoek, het vaststellen van een budget en het formuleren van doelen. Met deze informatie selecteert het planningsteam op welk kanaal ze advertentieruimte willen kopen en voor welke prijs.

Media Buying
Wanneer het mediaplan is opgesteld, kunnen de advertenties samengesteld worden.  We gebruiken hierbij tacktieken zoals handmatig bieden of programmatisch adverteren.

Performance Expert

Olivier

smooth orange swirl

Aan de slag met Media Buying!

Zet je eerste stappen in Media Buying. We helpen je graag om je boodschap op het juiste moment en voor de juiste prijs aan het geschikte publiek te tonen.

  Hogere conversie voor Eurotuin webshop

  Smooth hielp het Eurotuin-team met een webmaster & e-commerce manager om het algemeen management van eurotuin.be over te nemen. Het doel? de webshop laten groeien!

  Lees meer
  Smooth PointCarré Magento

  Smooth leverde onmiddellijk een webmaster aan die voorzag in de content inrichting van dé multi-merkenretailer in Wallonië.

  Lees meer
  Go-Live Hopper webshop

  Smooth leverde onmiddellijk een ervaren webmaster aan die Hopper kon bijstaan bij het geven van trainingen en het aanmaken van herbruikbare HTML templates.

  Lees meer