Contentinrichting Magento voor PointCarré

Bij het bouwen en inrichten van een nieuwe webshop komt heel wat kijken. Extra handen inschakelen kan de druk dan verlichten. PointCarré vertrouwde op Smooth om hen te begeleiden met de livegang van hun nieuwe webshop, gebouwd in Magento. 

 • Content
 • PIM
 • HTML Templates
 • UX/UI optimalisatie
 • CRO optimalisatie

Wat in 1995 startte vanuit een simpel idee, is vandaag dé multi-merkenretailer in Wallonië. Met 28 winkels en een nieuwe e-shop maakt PointCarré mode toegankelijk voor iedereen.

Met meer dan 40 van de beste merken en een beleving waarbij jij centraal staat, wil PointCarré je dat WAUW!-gevoel laten beleven. Voor PointCarré zijn gastvrijheid en een glimlach dan ook van essentieel belang!

Liever gisteren dan vandaag

Het komt zo vaak voor: een strakke deadline, veel werk en een klein team. Puffen en zweten om alles tijdig klaar te krijgen!
De livegang van een nieuwe e-shop kan hier perfect bij aansluiten (toch zeker voor de eerste twee puntjes). 101 verschillende taken moeten allemaal voor die deadline worden uitgevoerd: de ene al wat groter, de andere al wat moeilijker. Werken met een nieuw platform maakt het er dan zeker niet gemakkelijker op!

PointCarré koos daarom voor Smooth om hen bij te staan in de naderende livegang van hun nieuwe e-commerce platform in Magento.

De teletijdmachine vooruit

Met een hands-on mentaliteit en een korte interne training hielp Smooth met het aanmaken, verrijken en uploaden van content voor de nieuwe webshop. Denk hierbij aan afbeeldingen op de homepagina, de beschrijving bij een merk of aan de pagina met veelgestelde vragen.
Kleinere verbeteringen werden aangebracht aan de HTML– en CSS-structuur van de e-shop om de bezoeker te laten genieten van de beste online ervaring op zowel desktop als mobiel.

Shoppen, shoppen en nog eens shopppen

Al dat harde werk was de moeite waard! Tijdig voor de deadline staat er een mooie nieuwe e-shop waarop iedereen zijn favoriete T-shirt, broek of blouse kan kopen. Heb jij de jouwe al besteld? https://www.pointcarre.be/

Maar Smooth deed meer dan enkel bijstaan in de livegang van de nieuwe e-shop. We gaven ook training aan de interne mensen waardoor ze beter dan ooit met het nieuwe platform overweg kunnen. Daarnaast lieten we ook enkele HTML-templates achter waardoor nieuwe, toffe pagina’s online plaatsen een makkie wordt!

Content aanmaken

Aanmaken van de content en vervolgens uploaden in de CMS.

UX/UI Optimalisatie

Verbeteringen op de front-end werden aangepakt na grondige analyse en A/B testing.

Training

Het internet team opleiden om onmiddellijk hands-on aan de slag te kunnen gaan met de door ons gemaakte templates.

PointCarré webshop in Magento

Kan jij ook extra handen gebruiken? Doe beroep op onze e-commerce consultants!

  Hogere conversie voor Eurotuin webshop

  Smooth hielp het Eurotuin-team met een webmaster & e-commerce manager om het algemeen management van eurotuin.be over te nemen. Het doel? de webshop laten groeien!

  Lees meer
  Smooth PointCarré Magento

  Smooth leverde onmiddellijk een webmaster aan die voorzag in de content inrichting van dé multi-merkenretailer in Wallonië.

  Lees meer
  Go-Live Hopper webshop

  Smooth leverde onmiddellijk een ervaren webmaster aan die Hopper kon bijstaan bij het geven van trainingen en het aanmaken van herbruikbare HTML templates.

  Lees meer