• Content
 • Magento
 • Training
 • HTML Templates
 • UX/UI Optimalisaties

Ondersteuning Go-Live Hopper

Hopper is de webshop van Scouts & Gidsen Vlaanderen. Zowel in de winkels als online kan je terecht bij Hopper voor stevige trekking- & spelkledij, stapschoenen, uniformen en alles wat buitenactiviteiten betreft. Helemaal in lijn met de jeugdbeweging, staan ze voor fair trade, bio en lokale producten.

Hopper staat ook bekend voor het ruime aanbod aan jeugdverblijven. Ook hier met de focus op duurzaamheid, vernieuwende ideeën en de continue verbetering van de faciliteiten. De nieuwe webshop maakt het makkelijker voor jeugdverenigingen om de gepaste accommodatie te zoeken en te reserveren voor bij voorbeeld een zomerkamp.

Strakke deadline, onvoldoende kennis

Een aantal weken voor de Go-Live van de webshop, stelde Hopper vast dat er te veel werk was om de deadline te halen. Zo ontbrak er content en structuur. Denk hierbij aan marketingpagina’s, blogs, content pagina’s, foto’s, enz. Daarnaast was er ook onvoldoende technische kennis en ervaring binnen het team om de webshop op orde te brengen. Smooth bood dan ook een aantal training sessies aan in het gebruik van het CMS van Magento.

Verder besloot Hopper om twee webmasters in te schakelen. Zij werkten on-site mee met het team aan de content en structuur van de webshop. De webmasters van Smooth namen verschillende taken op: uploaden van content, UX/UI optimalisaties voorstellen, HTML templates aanmaken, opvolgen met de Product Owner in het aanmaken van user stories, trainingen geven… Hierdoor kon Hopper zich focussen op de content zelf en andere belangrijke taken.

Go-Live!

Het resultaat mag er zijn. Hopper is een prachtige webshop met relevante content en een handige structuur. Het interne team kan door de opleidingen en templates van Smooth vlot content online zetten.

Je kan nu zelf een kijkje gaan nemen: bekijk de duurzame producten en jeugdverblijven van Hopper.

hopper-webafdruk

Komt jouw Go-Live deadline in het gedrang? Schakel de hulp in van onze webmasters!

  Hogere conversie voor Eurotuin webshop

  Smooth hielp het Eurotuin-team met een webmaster & e-commerce manager om het algemeen management van eurotuin.be over te nemen. Het doel? de webshop laten groeien!

  Lees meer
  Smooth PointCarré Magento

  Smooth leverde onmiddellijk een webmaster aan die voorzag in de content inrichting van dé multi-merkenretailer in Wallonië.

  Lees meer
  Go-Live Hopper webshop

  Smooth leverde onmiddellijk een ervaren webmaster aan die Hopper kon bijstaan bij het geven van trainingen en het aanmaken van herbruikbare HTML templates.

  Lees meer