Een dag in het leven van een webmaster bij Sleepworld

Een dag in het leven van Vasco - webmaster bij Sleepworld

Bij Smooth kan je rekenen op ondersteuning bij jouw digitale projecten van A tot Z. Dat wil zeggen dat we voor aanvang mee de strategische doelstellingen gaan bepalen met een duidelijk plan van aanpak. Maar ook na oplevering van je project is er vaak nog nood aan on-site ondersteuning. In dat geval kan je rekenen op het Operations team van Smooth.
Ons Operations team bestaat uit diverse profielen: van e-commerce managers, analisten, tot webmasters. Vandaag nemen we je mee met Vasco. Vasco begon in 2020 bij Sleepworld als webmaster om het e-commerce team te ondersteunen. Benieuwd naar zijn takenpakket? We nemen je mee via een dag in het leven van een webmaster.

Een dag in het leven van een webmaster: Het takenpakket bij Sleepworld

Toen Sleepworld bij Smooth kwam aankloppen, was dat in eerste instantie om te assisteren bij de opmaak van meerdere content pagina’s voor de website. Maar al snel had de e-commerce manager ook nood aan iemand die een deel van zijn takenpakket kon overnemen: Vasco to the rescue!

De webmaster-rol is dus vooral een ondersteunende rol. Zijn takenpakket ziet er als volgt uit:

Creatie content pagina’s

Als webmaster is het Vasco’s taak om content pagina’s aan te maken op de website. Klinkt makkelijk, maar is toch net iets complexer. De webshop van Sleepworld draait werkt in het open source Magento 2 platform, waar er geen Content Editor is. Hierdoor moeten alle pagina’s in HTML/CSS gecodeerd worden. Sommige pagina’s waren al door developers opgemaakt dus die kon Vasco overnemen. Maar voor de meeste pagina’s was een nieuw design voorzien dat nog niet in de code verwerkt was. Onze webmaster zorgt er dus niet alleen voor dat de pagina’s aangemaakt worden, maar hij maakt ze ook op!

Uitbouw van een nieuw navigatie menu

Onze webmaster heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de hoofdnavigatie van de website. Dat onderzoek bestond vooral uit SEO research en een analyse van de meest gezochte keywords in de website. Uit dit onderzoek kwamen belangrijke inzichten naar boven die als leidraad dienden voor het nieuwe navigatie menu.

Het resultaat was een nieuw mega menu.

Sleepworld mega menu

SEO improvements

Het grootste deel van het takenpakket van onze webmaster is SEO improvement. Bij de creatie van de content pagina’s wordt er uiteraard al gelet op een goed gebruik van keywords, maar de SEO optimalisatie gaat veel verder dan dat. Vasco controleert steeds:

 • De 404 pagina’s
 • Alle redirects
 • Of alle Meta Data goed staat
 • De landingspagina’s (en optimaliseert deze ook)
 • Nieuwe relevante keywords

Optimaliseren van de configurators

Bij Sleepworld kan je door middel van een configurator jouw ideale bed of matras samenstellen. Onze webmaster zorgt ervoor dat deze tools altijd optimaal werken en maakt ook de styling in CSS voor deze configurators op.

A/B testing

Onze webmaster is verantwoordelijk voor de optimalisatie van de website. Dat doet hij door pagina’s te gaan A/B testen in Google Optimize. Op basis van de resultaten uit de test, voert hij bepaalde changes door op de website die de conversie optimaliseren.

Sleepworld configurator

Het takenpakket van een webmaster is dus zeer gevarieerd. Hij voert belangrijke taken uit die de prestaties van een webshop helpen verbeteren. Bij vele van onze klanten merken we dat er vaak intern onvoldoende tijd is om deze taken op te nemen, daarom is het inschakelen van een externe webmaster een interessante investering.

Webmaster

Vasco

Meer vragen rond webmastering?

Neem contact op met Vasco en hij helpt je graag verder!

  Hogere conversie voor Eurotuin webshop

  Smooth hielp het Eurotuin-team met een webmaster & e-commerce manager om het algemeen management van eurotuin.be over te nemen. Het doel? de webshop laten groeien!

  Lees meer
  Smooth PointCarré Magento

  Smooth leverde onmiddellijk een webmaster aan die voorzag in de content inrichting van dé multi-merkenretailer in Wallonië.

  Lees meer
  Go-Live Hopper webshop

  Smooth leverde onmiddellijk een ervaren webmaster aan die Hopper kon bijstaan bij het geven van trainingen en het aanmaken van herbruikbare HTML templates.

  Lees meer